Безпека на дорогах сьогодні непокоїть керівництво багатьох країн світу, адже смертність при ДТП, незважаючи на розвиток автомобілів та переоблаштування вулиць у містах, продовжує бути однією з головних причин передчасної смерті громадян.

У цьому світлі європейські політики вирішили звернути увагу на керування транспортними засобами водіями старшого віку. Всім відомо, що з віком люди неминуче втрачають концентрацію, у них знижується зір, а також погіршується дрібна моторика, що негативно впливає на безпеку за кермом.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У зв’язку з цим у ЄС ухвалили рішення з початку 2024 року запровадити для водіїв віком понад 65 років додаткові тести для перевірки навичок водіння. У разі провалу такого іспиту в автомобілістів забиратимуть права.

Очікувано, що така ініціатива викликала в Єврокомісії шквал суперечок. Поки одні парламентарі доводили, що без таких перевірок домогтися безпеки на дорогах неможливо, інші наголошували на тому, що додаткові тести для людей похилого віку є дискримінацією.