Голова СБУ Василь Малюк вирішив отримати більше правових підстав для заборони релігійних організацій, що мають відношення до Московського патріархату.

Зокрема, він звернувся до комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики з пропозиціями щодо зміни законодавства у сфері релігії.

Малюк зазначив, що потрібно “розширити перелік передбачених законом підстав для винесення судової заборони на діяльність на території України релігійних організацій”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зокрема, ці зміни направлені проти діяльності в Україні релігійних організацій Російської православної церкви (РПЦ, яка підтримує політику Кремля та сприяє окупації України.

За ініціативою СБУ, в законі має бути прописано можливість за рішенням суду припинити діяльність релігійних організацій, керівники чи представники яких діяли “проти основ національної безпеки України”.