Багато господинь перед варінням обов’язково промивають крупи, і по відношенню до деяких продуктів така звичка є виправданою.
Справа в тому, що більшість круп містять фітинову кислоту, яка перешкоджає засвоєнню організмом корисних речовин і в цілому шкодить здоров’ю.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
При цьому варто розуміти, що промивання крупи у холодній воді ефективно далеко не завжди. Такий підхід виправданий з круглим рисом, якщо планується додавати його в суп, але з іншими крупами це не має сенсу.
Наприклад, пшоно слід попередньо обдати окропом, після чого промивати в теплій воді. Так само слід зробити і з перловкою, але замість замочування її потрібно замочити в холодній рідині.