Справа про розстріл «Небесної сотні» завершена, а обвинувальний акт передано до суду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Як передає «Телеграф» з посиланням на пресслужбу ДБР, перед судом за звинуваченням має постати президент України Віктор Янукович, а також низка представників силового блоку, які віддавали злочинні накази підлеглим.

Так, було встановлено, що з 18 по 20 лютого ними було віддано злочинні вказівки щодо застосування вогнепальної зброї, військової техніки та спецзасобів щодо демонстрантів.

Це робилося з перевищенням влади, службових повноважень, без будь-яких законних підстав.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, в звинуваченні наголошується, що низка топчиновників проходила службу у ЗС РФ, а отже давали присягу на вірність цій країні та мали відповідне громадянство.

“Віддаючи накази про застосування насильства щодо мітингувальників, вони діяли на користь російської федерації, якій давали присягу”, – повідомляється в документі.