Щоб приготувати баклажани на зимовий період нам знадобляться такі інгредієнти:

баклажани – 1 кг;
солодкий болгарський перець – 400 г;
олія рослинна – 100 гр;
часник – 1 головка;
перець гіркий – 1 шт.;
сіль за смаком;
цукор – 1 ст. л.;
оцет 9% – 100 мл.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Спосіб приготування:

  1. Миємо та нарізаємо кубиками баклажани.
  2. Солимо овоч і залишаємо настояюватися 2 години.
  3. Тим часом перекручуємо в м’ясорубці солодкий перець, часник і гіркий перець, вливаємо в масу оцет і олію.
  4. Баклажани віджимаємо від рідини та відправляємо на сковорідку, де обсмажуємо до 20 хвилин.
  5. Перечно-часникову суміш виливаємо в каструлю, доводимо до кипіння.
  6. Додаємо баклажани.
  7. Додаємо сіль, цукор, перемішуємо і знову кип’ятимо.
  8. Дістаємо овочеву суміш і розкладаємо по стерильним банкам.
  9. Закочуємо їх кришками і укутуємо до повного остигання.