Пиріжки люблять усі, але приготувати їх правильно – завдання не з легких. Найчастіше ласощі пригоряють до сковороди та надто сильно просочуються олією. А все це через тісто, яке вийшло надміру забитим мукою і занадто щільним.

Для того щоб приготувати ідеальне тісто, нам знадобляться такі інгредієнти:

борошно – 25 г
цукор – 1 ст.
сіль – 0,5 ч.л.
олія – 30 г.
окріп – 120 г
заварка
дріжджі сухі – 4 г
цукор – 5 г
жовток – 1 шт
вода тепла – 60 г

Для початку приступимо до приготування заварки – всі сухі інгредієнти змішаємо в одній ємності та додамо олію. Після цього заварюємо все окропом.

Поки заварка охолоджується, окремо змішуємо дріжджі, цукор, жовток, борошно і воду.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Додаємо до них заварку і приступаємо до замішування тіста, доки воно не стане еластичним, але не липким.

Тепер залишається лише поділити тісто на рівні частки та розкотити. Після цього можна узятися за ліплення пиріжків.