Пиріжки люблять усі, але приготувати їх правильно – завдання не з легких. Найчастіше ласощі пригоряють до сковороди та надто сильно просочуються олією. А все це через тісто, яке вийшло надміру забитим мукою і занадто щільним.
Для того щоб приготувати ідеальне тісто, нам знадобляться такі інгредієнти:
борошно – 25 г
цукор – 1 ст.
сіль – 0,5 ч.л.
олія – 30 г.
окріп – 120 г
заварка
дріжджі сухі – 4 г
цукор – 5 г
жовток – 1 шт
вода тепла – 60 г
Для початку приступимо до приготування заварки – всі сухі інгредієнти змішаємо в одній ємності та додамо олію. Після цього заварюємо все окропом.
Поки заварка охолоджується, окремо змішуємо дріжджі, цукор, жовток, борошно і воду.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Додаємо до них заварку і приступаємо до замішування тіста, доки воно не стане еластичним, але не липким.
Тепер залишається лише поділити тісто на рівні частки та розкотити. Після цього можна узятися за ліплення пиріжків.