Риба обов’язково повинна бути в раціоні кожної людини. Але щоб такий продукт був для вас дійсно максимально корисним, потрібно обирати правильний вид. Їх є декілька. 

Яка риба є найкориснішою для вживання? Всі ці види досить доступні, їх можна придбати на будь-якому ринку або в магазині. 

Скумбрія

Саме в скумбрії є дуже багато білку, вітаміну D і жирних кислот. Тому така риба вважається найкориснішою. До того ж, вона досить бюджетна і доступна. А в усіх наступних видах корисних компонентів трохи менше, але їх також варто вживати. 

Оселедець 

Оселедець корисний тим, що в ньому є багато селену. Такий компонент є природнім антиоксидантом, який знижує окислення крові. 

Форель

Форель багата на абсолютно різноманітні жирні кислоти. Тому таку рибу варто їсти, щоб захистити судини, покращити роботу серця. Саме цей продукт запобігає утворенню холестерину. 

Лосось

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

З лососем та ж історія. Жирні кислоти і Омега-3 покращують роботу кишківника, стан нігтів та шкіри. Також тут є досить великий вміст білку, тому дуже корисно буде вживати цю рибу діткам та похилим людям. 

Короп

Морська риба, безумовно, корисніша за річкову. Але, що стосується коропа, то він дуже добре впливає на травлення. Також, нормалізує рівень цукру в крові і покращує обмін речовин.