У Волочиську Хмельницької області стався скандал в одному з пологових. Тепер новонароджена дитина перебуває у комі, а породілля з серйозними ушкодженнями в лікарні.

Молоді батьки звинуватили медиків у професійній недбалості, йдеться у сюжеті ТСН.ua.

Вагітність Тетяни Дубик пройшла без ускладнень, а на УЗД лікарі не побачили жодних проблем зі здоров’ям у дитини. Проте пологи пройшли важко, а в новонародженого Павлика діагностували асфіксію, ураження центральної нервової системи, крововиливи. Сама ж Тетяна ще місяць після пологів не могла встати з ліжка через внутрішні гематоми, збільшення нирки та розрив лона.

Батько дитини Андрій щодня приходить до маленького Павлика у реанімацію, де дитина перебуває вже більш як місяць.

Жінка просила, щоб їй зробили кесарів розтин, оскільки була переконана, що сама не народить. Але медики в пологовому проігнорували її прохання і говорили тужитися, хоч дитина народитися не могла. Це дуже сильно не сподобалося одній з медсестер, яка сказала про породіллю, що та “дура” та “егоїстка”, “змогла зробити дитину, а не народити не може”.

Згодом лікарі взялися за витискання дитини руками у чотири руки, але і це не дало результатів. Потім дитина застрягла плечима і медики запихали руки, тягнули дитину.

Вага новонародженого хлопчика була більш як 4,5 кг. Її поклали на маму, але плачу не було, а в дитини були сині ніжки. Далі почали реанімаційні заходи і батько побачив рідних йому людей у жахливому стані.

Дитину перевезли до Хмельницького, але стан дуже важкий. Також обстеження малюка проводили в Тернополі. Маленького Павлика годують через зонд.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Пара переконана, що лікарі пологового недбало поставилися до ситуації. Інші медики вважають, що треба було іншу тактику з урахуванням такого великого плоду. Загалом видавлювання дитини заборонено і це прирівнюється до акушерського насилля.

Завідувачка гінекологічного відділення Волочиської лікарні Наталія Безух переконує, що у їхній роботі все гладко. Саме вона обстежувала вагітну та приймала пологу. Коментувати ситуацію вона буде після отримання висновків.

Поліція ж відкрила кримінальну справу щодо неналежного виконання лікарями своїх обов’язків. Якщо їх визнають винними, то можуть ув’язнити на три роки.