Щоб приготувати ці ласощі родом з дитинства нам знадобляться такі інгредієнти:
Кефір 0,25 л
Яйце – 1 шт.
Сіль – 0,5 ч. л.
Цукор – 2 ст. л.
Борошно – 0,4 кг
Сода – 1 ч. л.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Цукрова пудра – по смаку
Спосіб приготування:
1) У мисці змішуємо до отримання однорідної текстури яйця, цукор та сіль. Додаємо кефір та розмішуємо.
2) В отриману масу поступово всипаємо борошно та соду, після чого ретельно замішуємо. Після цього додаємо олію і розмішуємо тісто близько 3-4 хвилин. Даємо йому відпочити 15 хвилин.
3) Тісто посипаємо борошном і розкочуємо, ділимо на квадратики.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
4) На кожному квадратику зсередини робимо надрізи і простягаємо один хвостик через дірку.
5) Викладаємо вергуни на сковорідку та готуємо на невеликому вогні.