Чай ви любите або каву, але жоден із цих напоїв неможливо приготувати без головного – кип’яченої води. Найчастіше цей інгредієнт доводять до потрібної температури в чайнику, після чого частина рідини залишається в ньому і пізніше, за потребою, проходить процедуру кип’ятіння повторно.

Але чи це безпечно? Чи можна без шкоди здоров’ю кип’ятити воду кілька разів?

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Відповідь – так. Всі «страшилки» в інтернеті, що стосуються неймовірної шкоди кілька разів закип’яченої води не більше ніж міф. Єдине, що змінюється у складі рідини після неодноразового доведення до 100 градусів – це мінеральний склад.

При нагріванні частина води випаровується, а тому в ній може збільшитися концентрація різних речовин і солей. Це, своєю чергою, веде лише до зміни смаку рідини та не більше.