У місті Пласи в Чехії чоловік побив двох жінок, коли дізнався, що вони з України. Нападника затримала поліція. Ще двох причетних до злочину розшукують.

Одна з постраждалих, 34-річна жінка, потрапила до лікарні з відкритим переломом щелепи, переломом вилиці та переломом носа.

Видання Novinky повідомило, що інцидент стався 13 серпня на півночі Пльзені. Двоє біженок з України 34-річна Лілія та 44-річна Тетяна знаходилися біля тротуару, повз них проїжджала машина і водій спитав, звідки вони. Коли жінки сказали, що з України, він зупинився, вийшов з авто та почав бити подруг. Біля жінок знаходилися їхні діти 11 та 2 років.

Перехожі викликали швидку та поліцію. 34-річну Лілію ушпиталили з численними травмами.

Тетяна розповіла, що цього дня вони з Лілією повели дітей розважатися на каруселі, а самі чекали їх на тротуарі. Вона каже, що чоловік спочатку лаявся, а тоді вже в хід пішли кулаки.

Тетяну він вдарив в обличчя тричі, коли вона впала – схопив за волосся та тяг по асфальту. Потім він накинувся на Лілію, що захищала Тетяну.

Старша жінка підбігла до автівки нападника, заглушила її та витягла ключі. Однак ззаду на неї накинулися ще двоє чоловіків. Один з них кулаком вдарив її по спині.

Перший нападник підбіг та забрав свої ключі, сів в авто та поїхав. Потім вона помітила Лілію, яка лежала на землі, а біля неї було повно крові.

Коли на місце прибули патрульні, Тетяна детально описала їм зовнішність нападника та розповіла, на якому він був автомобілі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Лілію ушпиталили до відділення невідкладної допомоги університетської лікарні Пльзень, окрім переломів, у неї діагностували порушення свідомості.

Жінки вважають, що на них напали через інцидент, що стався з хлопцем з України, який зґвалтував та намагався вбити 15-річну дівчину у Пльзені. На їхню думку, через цей злочин мешканці Чехії образилися на українців та намагаються помститися.

Варто зазначити, що у місті Пласи проживає найбільше українських біженців. Однак це перший випадок, коли трапився напад через національну приналежність.