23 серпня у Твєрской області Росії впав бізнес джет Embraer Legacy 600 (номер RA-02795), що належав одному із керівників приватної військової компанії “Вагнер” Євгену Пригожину. На борту літака перебувала 10 осіб – всі вони загинули.

Росавіація оприлюднила список загиблих. Пасажирами борту були Сергій Пропустін, Євген Макарян, Олександр Тотмін, Валерій Чекалов, Дмитро Уткін (засновник ПВК “Вагнер”), Микола Матусєєв, Євген Пригожин (керівник ПВК “Вагнер”). Члени екіпажу: Олексій Левшин – командир, Рустам Карімов – другий пілот, Крістіна Распопова – бортпровідниця.

Російські ЗМІ пишуть, що тіла Уткіна та Пригожина впізнали завдяки татуюванням та фізичним особливостям. Офіційно ця інформація не підтверджена.

Тим часом російські силовики, що побоюються нових заколотів через смерть ватажка “вагнерівців”, почали стежити за родичами загиблих Пригожина та Уткіна.

Telegram-канал Baza повідомив, що поліціянти “обходять” родичів бійців ПВК «Вагнер» та дізнаються інформацію про можливі заколоти.

“Відучора з деякими родичами учасників групи «Вагнера» пов’язуються правоохоронці. Про це нам повідомили рідні бійців із Підмосков’я та Владивостока. Частини з них дзвонили, до інших прийшли додому. Поліціянтів цікавить, чи хтось не збирається брати участь у заколоті після загибелі Євгена Пригожина”, – йдеться у повідомленні.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також канал повідомив, що у справі про аварію літака Пригожина силовики допитають пілота приватних джетів Артема Степанова, який перебуває під санкціями США через зв’язок із головою ПВК «Вагнер».

Слідчі вважають, що Артем Степанов міг мати доступ до Embraer Пригожина напередодні вильоту.