Українці, які перебралися до Польщі з початком повномасштабного вторгнення, дедалі активніше залишають країну, обираючи для життя інші країни. Такою інформацією поділилося нещодавно місцеве видання Rp.Pl, звернувши увагу на зміну структури польського ринку праці.

Як зазначається у матеріалі, ще зовсім недавно кістяк персоналу в готелях та на заводах складали громадяни України, але зараз у цій сфері діяльності все частіше трапляються вихідці з далекого зарубіжжя.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Українці ж тим часом стали більш вимогливими до зарплати та шукають заробіток в інших країнах. Серед пріоритетів у наших «заробітчан» зараз Німеччина, Іспанія та Канада, яка значно спростила візові вимоги.

Це вже вплинуло на загальну статистику за кількістю українських біженців у різних країнах світу. Так, Польща втратила своє лідерство у цій сфері, поступившись першим місцем за кількістю прийнятих громадян України Німеччини. Якщо поляки після 24 лютого 2022 року дали притулок 978 тисячам наших співгромадян, то німці — 1,3 млн.