Проблема в приготуванні гороху полягає в тому, що дана крупа дуже довго набуває м’якої консистенції. Але, на щастя, досвідчені кулінари давно винайшли спосіб, як розм’якшити її лише за п’ять хвилин.

Для цього потрібно попередньо промити горох так, щоб вода стала повністю прозорою.

Далі треба поставити крупу на вогонь та дочекатися закипання. Після цього необхідно почекати 15 хвилин і додати соду із розрахунку 0,5 чайної ложки на 2 літри води.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

З содою горошини розваряться вже за 5-7 хвилин.

При цьому важливо пам’ятати, що такий спосіб підходить для приготування каші. Бульйон через соду може вийти специфічним на смак.