Самопроголошений президента Білорусі Олександр Лукашенко пояснив, у яких випадках його країна може використати ядерну зброю, яку надала росія.

У розмові з пропагандистами він почав погрожувати ядерною зброєю у разі “зовнішньої агресії”. Лукашенко запевнив, що зволікати ніхто не буде.

За його словами, напруженість навколо кордонів Білорусі з країнами Північноатлантичного Альянсу тільки зростає.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Раніше Лукашенко вже заявляв про готовність застосувати весь арсенал ядерної зброї, якщо Білорусь зазначає нападу. Проте “ядерка” – сильний фактор стримування, але він у РБ не для того, аби когось налякати. Вона там для застосування у разі небезпеки. Диктатор уточнив, що нині Мінськ має тактичну ядерну зброю, а не стратегічну.

За інформацією CNN, Кремль використовує Білорусь як один із плацдармів для вторгнення в Україну, а також для навчань та дислокації російського військового контингенту, а також озброєння.