Цей італійський варіант яблучних оладок, приготований із цілих яблучних кілець, є традиційними ласощами на півночі Італії в районі озера Комо.
Інгредієнти:
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Тепла вода – 350 мл
- Борошно – 125 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – щіпка
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Олія – 500 мл
- Яблука – 3 шт.
- Грапа – ч. л.
- Цукрова пудра для посипання
Спосіб приготування:
Нагріваємо воду. Вона повинна бути теплою на дотик, але не гарячою. Це дуже важливо, оскільки дуже гаряча вода може вбити дріжджі.
У мисці середнього розміру розчиняємо сухі дріжджі у теплій воді. Акуратно перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин. Це дозволяє їм активуватися і стати пінистими, що зробить оладки легкими та пухнастими.
У дріжджову суміш додаємо універсальне борошно, цукор і дрібку солі.
Додаємо яєчний жовток та грапу.
Змішуємо ці інгредієнти, доки у вас не вийде однорідне тісто. Стежимо за тим, щоб не було грудочок.
Накриваємо миску чистою тканиною та залишаємо тісто на 15-20 хвилин.
Поки тісто підходить, чистимо яблука та видаляємо серцевини. Нарізаємо їх рівними тонкими кільцями.
У сковороду наливаємо олію. Важливо, щоб вона була досить глибока і оладки могли плавати, не торкаючись дна.
Нагріваємо олію на середньому вогні. Щоб перевірити, чи готова вона, можна кинути невелику кількість тіста в олію. Якщо воно шипить і одразу спливає на поверхню, олія має правильну температуру.
Занурюємо яблучні кільця в тісто, переконавшись, що вони рівномірно покриті з обох боків.
Акуратно поміщаємо кільця яблук із глазур’ю у гарячу олію.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Обсмажуємо кожен бік по кілька хвилин, поки він не набуде золотисто-коричневого кольору.
Викладаємо оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони увібрали зайву олію.
Поки оладки ще теплі, посипаємо їх цукровим піском або обвалюємо в ньому.
Подаємо оладки одразу ж, поки вони ще теплі.