Цей італійський варіант яблучних оладок, приготований із цілих яблучних кілець, є традиційними ласощами на півночі Італії в районі озера Комо.

Інгредієнти:

  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Тепла вода – 350 мл
  • Борошно – 125 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Олія – 500 мл
  • Яблука – 3 шт.
  • Грапа – ч. л.
  • Цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування:

Нагріваємо воду. Вона повинна бути теплою на дотик, але не гарячою. Це дуже важливо, оскільки дуже гаряча вода може вбити дріжджі.

У мисці середнього розміру розчиняємо сухі дріжджі у теплій воді. Акуратно перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин. Це дозволяє їм активуватися і стати пінистими, що зробить оладки легкими та пухнастими.

У дріжджову суміш додаємо універсальне борошно, цукор і дрібку солі.

Додаємо яєчний жовток та грапу.

Змішуємо ці інгредієнти, доки у вас не вийде однорідне тісто. Стежимо за тим, щоб не було грудочок.

Накриваємо миску чистою тканиною та залишаємо тісто на 15-20 хвилин.

Поки тісто підходить, чистимо яблука та видаляємо серцевини. Нарізаємо їх рівними тонкими кільцями.

У сковороду наливаємо олію. Важливо, щоб вона була досить глибока і оладки могли плавати, не торкаючись дна.

Нагріваємо олію на середньому вогні. Щоб перевірити, чи готова вона, можна кинути невелику кількість тіста в олію. Якщо воно шипить і одразу спливає на поверхню, олія має правильну температуру.

Занурюємо яблучні кільця в тісто, переконавшись, що вони рівномірно покриті з обох боків.

Акуратно поміщаємо кільця яблук із глазур’ю у гарячу олію.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Обсмажуємо кожен бік по кілька хвилин, поки він не набуде золотисто-коричневого кольору.

Викладаємо оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони увібрали зайву олію.

Поки оладки ще теплі, посипаємо їх цукровим піском або обвалюємо в ньому.

Подаємо оладки одразу ж, поки вони ще теплі.