Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що повторний наступ Росії на Київ не виключається, проте такі твердження не підкріплені наявними силами та засобами.

Наєв зауважив, що рішення, які може ухвалити російська влада, важко спрогнозувати. “Все залежатиме від “А” – прийняття рішень, “Б” – від наявності сил та засобів”, – сказав командувач ОС ЗСУ в інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

Наєв додав, що українська розвідка моніторить ситуацію в Росії та біля кордонів Україні на постійній основі, тож українське командування має своєчасну інформацію відносно ситуації.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також, за його словами, Сили оборони підвищують здатність “не допустити успішних ворожих дій”, зокрема, на Київському напрямку. І якщо росіяни надумають наступати з території Білорусі, їх будуть готові зустріти та ефективно протистояти.

Нагадаємо, що на території Білорусі перебуває до 6,5 тисячі найманців ПВК “Вагнер”. За даними розвідки, ці найманці можуть готуватися до наступу на Київ.