У Харківській області сталася трагедія, тут поблизу населеного пункту Пісочин автомобіль на смерть збив 15-річну Альбіну Харченко. Дівчина переходила дорогу по пішохідному переході.

За інформацією ЗМІ, за кермом авто, яке збило дівчинку, знаходився київський поліціянт Ярослав Якименко.

Про цей інцидент повідомила керівниця палацу культури, до якого на заняття ходила Альбіна.

Активістка та засновниця БФ “Схід Фенікса” Валентина Лаптій в Instagram опублікувала допис, в якому стверджує, що винуватця трагедії, Ярослава Якименка, відпустили на свободу. “40 поліціянтів його прикривали та відпустили. А адвокат сказав, що “постраждалих немає'”, – зазначила вона.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Представник територіального управління Державного бюро розслідувань підтвердив, що водій був тверезим. Автомобіль наїхав на дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході, і вона загинула на місці події.

За даними слідства, відкрито кримінальне провадження за статтею “порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого”. Санкція цієї статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами.