Вночі 4 серпня у Чорному морі в бухті Новоросійська (Краснодарський край РФ) лунали вибухи. Російське Міноборони заявило про відбиття атак надводних дронів.

Як повідомили в оборонному відомстві РФ, вночі ЗСУ двома морськими безекіпажними катерами “здійснили спробу” атаки військово-морської бази Новоросійськ.

“Під час відбиття атаки безекіпажні катери були візуально виявлені та знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які здійснюють охорону зовнішнього рейду військово-морської бази”, – йдеться у повідомленні.

Однак вже за кілька хвилин у соцмережах з’явилися фото та відео одного з російських десантних кораблів, що базувався у Новоросійську. З’ясувалося, що він ушкоджений та почав завалюватися на лівий бік.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

ЗМІ повідомили із посиланням на джерела, що атака на корабель “Оленегорський гірняк” була спецоперацією Служби безпеки України та Військово-морських Сил ЗСУ. Однак начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, що це “провокація росіян”.

Наразі відомо, що росіяни почали катерами відбуксовувати пошкоджений дроном корабель до берега.