Українки у Чехії зіткнулися з невігласами, які працювали в одному ресторанів. Коли офіціанти почули, що жінки з України, вони навмисне увімкнули у закладі російський гімн.

Про цей інцидент розповіла українська біженка Олеся Кошілка, що мешкає у Чехії.

@meilleeur_

2.8: Прийшовши в ресторан пообідати, ми сіли за столик і я попросила пароль від Wi-Fi. Скорше всього офіціант почув акцент та посміявся сказавши, що Інтернет є тільки російський. Ми не звернули увагу і чекали своє замовлення. Через 5 хвилин вони включили гімн росії. Ми зайшли всередину і спитали: «Це гімн росії?», на що нам відповіли «так». Сказавши, що я українка нам відповіли: «і цо?», посміялись та ввімкнули звук сирени. 3.8: ❗️Адміністрація закладу вибачилася перед нами, а також звільнила офіціанта-ініціатора. Прошу не писати відгуки на інші заклади з такою ж назвою, цим ви псуєте репутацію закладів, які тут ні до чого

♬ оригинальный звук – Olesya Koshilka

Вона каже, що з подругами у містечку біля Праги відвідувала ресторан CottonClub Brandýs. Коли вони обрали столик та взялися до замовлення, то попросили в офіціанта пароль, щоб під’єднати свої гаджети до Wi-Fi. На що чоловік сказав, що тут “інтернет лише російський”.

Потім у закладі почав лунати гімн Росії. Коли українки зайшли всередину та перепитали, чому так відбувається, з них почали глузувати. До того ж у закладі увімкнули звук сирени.

Коли про інцидент стало відомо широкому загалу, відвідувачі ресторану почали відмічати його у своїх гнівних публікаціях в соцмережах та ставити ресторану негативні оцінки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Згодом заклад заявив, що звільнив свого працівника, що образив біженок.

“Від імені керівництва CottonClub Brandýs ми хочемо повідомити, що ми не згодні з політичними поглядами наших співробітників і відмежовуємося від них. Після вчорашнього інциденту в нашому ресторані керівництво компанії вирішило звільнити ініціатора, тому він більше не є нашим співробітником. Ми також не згодні з порушенням прав і свобод людини, яке відбувається проти України”, – написали на сторінці закладу у Фейсбуці.