Український військовий із Луганщини, чию сім’ю силою вивезли до Росії, вижив після тяжкого поранення і кілька діб блукав лісом у пошуках своїх.

Про це боєць на ім’я Микола розповів журналістам, які відвідали його у шпиталі на Волині, де він проходить курс реабілітації після 5 операцій.

За словами військового, в бою під Оріховим йому перебило ключицю, і він знепритомнів. Побратими прийняли його за загиблого і в метушні боїв залишили в окопі.

Але незабаром Микола прийшов до тями і зрозумів, що він один. З тяжкими травмами чоловік дві доби повзав лісом у пошуку позицій ЗСУ, а весь цей час над ним кружляв ворожий дрон.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У ранах бійця за цей час завелися черви, і саме це й урятувало йому життя. Личинки зупинили кров і прочистили тіло від омертвілої шкіри.

У результаті Миколі все ж таки вдалося виявити український окоп, звідки його першим же сантранспортом доставили в опорний пункт.