Командир “Азова” Денис Прокопенко “Редіс” може повернутися на фронт вже протягом місяця, однак усе залежить від ситуації на полі бою.

Про це командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів у інтерв’ю виданню “Українська правда”.

Півненко також повідомив, що для нього немає жодних вето на участь у бойових діях і Прокопенка, і решти “азовців”, які на початку липня повернулися з Туреччини. Нагадаємо, в цій країні бійці мали перебувати до кінця війни в Україні в межах домовленостей після звільнення з російського полону.

“Денис, він же обіймає якусь посаду. Вони обороняли Маріуполь, ще деякі в них були задачі не в складі бригади, а в складі батальйонно-тактичної групи. Вони готуються і будуть виконувати завдання, як і всі інші”, – розповів командувач НГУ.

“Для мене такої якоїсь заборони, щоб мені хтось казав, що ті воюють, а ті – ні, немає. Тим паче, я не розподіляю, хто воює”, – додав Півненко.

Він також зазначив, що є верховний головнокомандувач, головнокомандувач, є напрямківці по оперативно-стратегічному випробовуванню: “Кому треба допомога, вони присилають, грубо кажучи, військовою мовою, до мене бойове розпорядження, я його виконую, і все”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Командувач Нацгвардії також назвав приблизні терміни, коли Прокопенко може повернутися на фронт.

“Залежно від обстановки, яка складається на фронті. Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже”, – сказав Півненко.