Коли розпочинається сезон яскравих, ароматних та смачних баклажанів, виникає бажання їсти їх щодня, адже це не лише красивий, але і дуже коричний овоч. Тому пропонуємо вам сьогодні простий рецепт салату із баклажанів та квасолі, який чудово урізноманітнить ваш раціон і збагатить організм корисними вітамінами.
Їсти такий салат можна із запеченою куркою або як самостійну страву.
Інгредієнти:
- баклажани – 500 г
- квасоля – 120 г
- оливкова олія – 2,5 ст. л.
- цукор – 1,5 ст. л.
- цибуля – 100 г
- чорний мелений перець – за смаком
- ароматний перець – за смаком
- сіль – за смаком
- зелень петрушки
Спосіб приготування:
Квасолю (можна замінити її на нут) промиваємо за заливаємо водою на кілька годин (але найкраще залишати її так на ніч). Зливаємо воду та відварюємо її.
Баклажани помиваємо та нарізаємо невеликими шматками, відварюємо, відкидаємо на друшляк.
Коли вода із баклажанів стече, перекладаємо їх у миску з квасолею, перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Нарізаємо невелику цибулю півкільцями та зелень і також додаємо до баклажанів і цибулі.
Додаємо до салату спеції за смаком та заправляємо його оливковою олією. Перемішуємо салат.
Смачного!