Уночі 23 липня росіяни атакували Одесу 19 ракетами. Вони поцілили в історичний центр міста. Було зруйновано та пошкоджено 25 історичних пам’яток та Спасо-Преображенський собор. Унаслідок удару росіян загинув чоловік, а поранення отримали більш як 20 мешканців міста.

Тим часом Організація Об’єднаних Націй, коментуючи цей терористичний акт у Твіттері, засудила ракетний удар по Одесі, однак в ООН навіть не згадали про винуватця цієї трагедії – Росію.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У заяві управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) сказано, що було порушено “міжнародне гуманітарне” право, яка визначає, що “цивільні особи та цивільна інфраструктура не є ціллю”.

“Сьогодні одесити знову прокинулися від звуків вибухів. Удари були по історичному центру, пошкодивши будинки, собор і залишивши вбитих і поранених мирних жителів”, – все, що сказано у повідомленні міжнародної організації.