Мешканці Маріуполя вже понад рік живуть під окупацією росіян, які зруйнували місто. Останнім часом все більше маріупольців, які вірили у “краще життя” під окупацією починають скаржитися.

Як повідомляє видання OBOZREVATEL з посиланням на джерела в окупованому місті, місцеві жителі вирішили влаштувати своєрідну помсту росіянам, які зруйнували їхнє життя.

Зокрема, вони почали заробляти на росіянах, що не можуть виїхати з Криму через Керченський міст, й прокладають маршрут через окуповані українські території. Так, за поїздку маршрутом Маріуполь – Крим та назад приватні перевізники просять з росіян 8 тисяч рублів (до 3 тисяч гривень). З Маріуполя в Алушту росіяни можуть дістатися за 15 тисяч рублів.

Самі росіяни теж почали скаржитися на місцевих: і дорого їхати, і довго, а ще російські бойовики на блокпостах влаштовують ретельні перевірки.

Маріупольці також скаржаться на російську окупаційну владу, яка обіцяла відбудувати місто, зруйноване щоденними обстрілами росіян.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зокрема, росіяни засекретили бюджети, виділені на будівництво та масовано розкрадають кошти, виділені на будівництво. З 25 російських компаній, які заявилися на будівництво, одна лише отримала офіційний виторг майже 180 млн доларів.

“Проросійськи налаштовані жителі Маріуполя, які розраховували на те, що “все одразу зміниться” після припинення бойових дій, зараз розлючені. З роботою все погано, а російські компанії завозять своїх співробітників. На будівництві у переважній більшості – заробітчани з Азії”, – пише видання.