Французький багет — досить невеликий у діаметрі хліб, тому його потрібно правильно різати, щоб шматок був нормальною порцією, на яку можна щось покласти.

Зазвичай його рекомендують різати під кутом 45 градусів, роблячи скибочки товщиною приблизно 1,5-2 см. Чим ніжніша та м’якша скоринка, тим товщими можуть бути скибочки хліба.

Однак це не єдиний спосіб нарізування багета. З цього хліба часто готують мінісендвічі. В такому разі кожен багет розрізають на 2-3 однакові частини, надрізають їх уздовж, а потім кладуть будь-яку начинку за смаком. Наприклад, відмінно пасують шинка, сир, листя салату, помідори, варене яйце тощо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Майте на увазі, що різати багет краще спеціальним ножем для хліба із зазубреним лезом. Інакше апетитна скоринка розкришиться, а ніжна м’яка серединка порветься під час нарізання.

Якщо у вас в господарстві немає спеціального ножа, варто запам’ятати один цікавий лайфгак. Щоб нарізати багет звичайнісіньким ножем, просто покладіть його хрустким і щільним нижнім боком догори, тобто переверніть хліб догори дном. Теорія доволі проста: якщо спочатку розрізати найбільш жорстку частину багета, він набагато краще зберігає свою форму. Після цього ніж буде просто ковзати через середину, наче крізь вершкове масло.