Французький актор Жерар Депардьє, який 2013 року отримав російський паспорт, тепер жалкує про свій вчинок. Він вважає, що російська влада, розпочавши вторгнення в Україну, здійснила “шалений і неприпустимий” крок. Щобільше, він обіцяв віддавати зароблені у Парижі гроші на допомогу українцям.

“Мені соромно бути росіянином та соромно мати російське громадянство”, – сказав актор та заявив, що продасть свою нерухомість у Росії. Він сказав навіть, що отримані від продажу квартири у Москві гроші перерахував на потреби ЗСУ.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Депардьє тепер хоче отримати своє французьке громадянство та навіть звернувся до структур влади країни, аби вони оформили його як біженця.

Нагадаємо, французький актор отримав російське громадянство 10 років тому, його рішення було протестом запровадження у Франції податку у розмірі 75% на доходи понад 1 млн євро на рік. Російська влада прописала актора у Саранську та виділила йому квартиру у Грозному. 5 років тому Жерар Депардьє отримав прописку в російському Новосибірську.