Українська Служба безпеки затримала посадовицю “Укрзалізниці”, яка готувала повітряний удар армії Російської Федерації по логістичних шляхах Сил оборони у Дніпропетровській області. Також у Дніпрі правоохоронці затримали інформаторку окупантів.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Зловмисницею виявилась посадовиця місцевого підрозділу “УЗ”. Її до співпраці російські військові залучили на початку 2023-го. За вказівкою куратора поплічниця ворога збирала розвіддані про місця базування Сил безпеки та оборони на території обласного центру. Отриману інформацію окупанти використовували для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури країни.

Правоохоронцям вдалося викрити зловмисницю та затримати її. Під час обшуку за місцем проживання у затриманої виявили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським “куратором”.

Слідство встановило, що російська інформаторка була на “прямому зв’язку” з кадровим військовим армії РФ, який перебував на тимчасово окупованій частині території Донеччини.

“У поле зору російської спецслужби посадовиця потрапила через свою деструктивну активність у російських пабліках, де вона публікувала пропозиції щодо допомоги окупаційним військам”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Для збору розвідданих фігурантка об’їжджала територію міста на громадському транспорті й приховано фотографувала українські об’єкти.

Наразі зловмисниці повідомлено про підозру. Вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до восьми років ув’язнення.