Росія звинуватила Україну у “вбивствах, викраденнях, примусовому переселенні та обмеженні на використанні російської мови”, не надавши суттєвих доказів.

Країна-агресорка подала позов до Європейського суду з прав людини, який вже надав відповідь у цій справі. Але ЄСПЛ вирішив не задовольняти позивні вимоги росіян у повному обсязі, повідомили у Мін’юсті України.

Так, 22 липня 2021 року російський уряд позивався до ЄСПЛ за статтею 33 Європейської конвенції з прав людини, за 10 групами звинувачень. Це була єдина міждержавна справа РФ проти України.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У цій справі росія ще й хотіла звинуватити Україну у катастрофі літака МН17, оскільки саме Україні “не закрила повітряний простір”. Також ворог поскаржився на блокування подачі води до Криму через Північно-Кримський канал та “утиски російської мови”. Суд відмовив у задоволенні таких позовів.

ЄСПЛ повідомив, що росія не змогла надати якісь докази. Москва навіть подала всі заяви російською мовою, хоча всі заяви до суду мають бути або англійською мовою, або французькою.