Південна Корея стала важливим форпостом у східноазійському регіоні, особливо в контексті оборонної сфери. Візит президента Південної Кореї Юна Сок Йоля до України 15 липня викликає оптимізм і сподівання на покращення відносин у галузі оборони між двома країнами.

Експерт з політичних питань Ігор Чаленко вважає, що Південна Корея має значний оборонно-промисловий потенціал, який зробив її сильним гравцем на світовій арені. Однак наразі Україна не використовує повний потенціал співробітництва з Південною Кореєю, обмежуючись переважно питаннями протимінної техніки та транспорту, сказав він у коментарі 24 каналу.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Чаленко також наголошує на можливості спільного проєкту на суму 52 мільярди доларів, в якому Південна Корея може взяти участь. Цей проєкт відкриває нові перспективи для оборонної співпраці та може позитивно вплинути на розвиток індустрії в Україні.

Нагадаємо, у рамках візиту президента Юн Сок Йоля та першої леді Кім Кон Хі до України, були проведені переговори з президентом Володимиром Зеленським. Вони обговорили важливі питання, спрямовані на забезпечення безпеки та стабільності як в Україні, так і в міжнародному контексті.