Петро Порошенко розкритикував підсумки саміту НАТО у Вільнюсі. З недвозначною заявою політик виступив із трибуни Верховної Ради.

Як пише «Обозреватель», п’ятий президент України зазначив, що не бачить тієї перемоги, про яку багато хто говорить після завершення зустрічі, адже результат саміту — це «ксерокопія» Бухареста-2008.

За словами Порошенка, поточний захід у Литві схожий на саміт «Східного партнерства» 2013 року, який також пройшов у Вільнюсі та приніс українському народові лише розчарування.

“На жаль, вчорашня Вільнюс була дуже схожий на Вільнюс 2013 року, коли Україна не підписала Угоду про асоціацію”, – заявив політик.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У своїй промові Порошенко також закликав Захід нарешті визначитися, чи готовий він бачити Україну в Альянсі.

«Якщо двері відчинені, дайте нам зайти. Якщо ви нас не пускаєте, це означає – двері зачинені, і кажіть правду», — сказав екс-глава держави.