Жителька Нікополя, яка переїхала до Львова після початку війни Росії проти України, була засуджена Галицьким районним судом Львова до 1 року та 6 місяців позбавлення волі за активну підтримку країни-агресора та диктатора Путіна. Інформація про це міститься у вироку суду.

Згідно з матеріалами судового процесу, жителька Нікополя виступала в підтримку окупаційної армії Росії з самого початку війни. Вона поширювала фейки про “звільнення України” та неправдиву інформацію про те, що Україна бомбила Донбас. Крім того, вона висловлювала співчуття ліквідованим російським терористам.

Жителька Нікополя звинувачувала Сполучені Штати, НАТО, “англосаксів” та Революцію Гідності у нападі на Україну та вбивствах українців. Пізніше вона переїхала до Львова, де 28 грудня 2022 року зробила власноруч заяву про свою підтримку Росії та Путіна. 6 січня 2023 року її затримали.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На суді жінка визнала свою провину та пояснила свої дії “ідеологічними переконаннями”.

Галицький районний суд засудив жінку за статтями 436-2 ч. 2 та 436-2 ч. 3 Кримінального кодексу України й призначив покарання у вигляді 1 року та 6 місяців позбавлення волі.