Українська співачка Руслана Лижичко, професійно відома як Руслана, святкує 50-річний ювілей. За цей час вона встигла стати Народною співачкою України та принести нашій країні перемогу у Євробаченнні-2004.

Руслана – авторка пісень та активістка. Народилася 24 травня 1973 року у Львові, Україна. Вона отримала міжнародне визнання, коли виграла пісенний конкурс Євробачення у 2004 році, представляючи Україну зі своєю енергійною та потужною піснею «Дикі танці».

«Дикі танці» мали величезний успіх і принесли Руслані всесвітню популярність. Пісня поєднала елементи традиційної української народної музики з сучасними поп- і рок-впливами, показуючи енергійне виконання, яке включало елементи української культури та танцю. Україна вперше перемогла на пісенному конкурсі Євробачення, і перемога Руслани сприяла зростанню присутності країни на міжнародній музичній сцені.

Перемога на «Євробаченні» відкрила Руслані двері для кар’єри, і вона стала помітною фігурою в українській музичній індустрії. Вона випустила кілька успішних альбомів, у тому числі «Дикі танці», в якому була пісня-переможниця Євробачення, і «Дика енергія». Її музика часто відображає її захоплення українською культурою та традиціями, поєднуючи фольклорні елементи з сучасними звуками.

Окрім музичної кар’єри, Руслана відома своєю активністю та залученістю до суспільно-політичних справ. Вона активно підтримувала Помаранчеву революцію в Україні у 2004 році, виступаючи за демократію та права людини. Руслана була активним прихильником української мови та культури, пропагуючи українську ідентичність та незалежність.

На професійній сцені Руслана з 1993 року. Її батьки розповідали, що вона з дитинства співала у різноманітних гуртах та ансамблях. Після навчання у музичній школі вона вчилася на диригента у Львівській консерваторії ім. Лисенка.

Свого часу вона перемогла у фестивалі “Червона Рута”. Після цього продовжила зосереджуватися на кар’єрі співачки.

У 1995 році вона вийшла заміж за свого продюсера Ігоря Ксенофонтова.

За два роки вона стала переможницею “Таврійських ігор” і в цьому ж таки 1995 році випустила свій перший кліп на пісню “Ти”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вплив Руслани на українську музичну індустрію та її внесок як активіста принесли їй численні нагороди та відзнаки. Зокрема, у 2004 році вона стала Послом Доброї Волі ЮНІСЕФ.

А ще компанія, яка виготовляє ляльок Барбі у серії “Barbie: Пані України” представила ляльку в образі Руслани.

Співачка залишається улюбленою особистістю в Україні та продовжує виступати та брати участь у різноманітній гуманітарній діяльності донині.