У жодному магазині ви не купите класичний паштет із курячої печінки. Його ви легко можете приготувати вдома за допомогою блендера, а вийде він набагато смачніший і корисніший за магазинний.
Інгредієнти паштету доступні: куряча печінка, цибуля, морква та вершкове масло. Такий паштет можна подавати на сніданок чи перекушування.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 500 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- олія – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 50 г;
- перець чорний мелений;
- мускатний горіх – щіпка;
- коріандр мелений – щіпка;
- сіль.
Спосіб приготування:
У курячої печінки видаляємо прожилки. Промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо шматочками.
Цибулю очищуємо і нарізаємо півкільцями. Моркву натираємо на тертці.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
У сковороді на олії обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву і обсмажуємо, перемішуючи, до напівготовності. Викладаємо печінку в овочі і протушковуємо з овочами на середньому вогні 20 хвилин.
Масу трохи остужаємо. Додаємо м’яке вершкове масло, мускатний горіх, коріандр, перець, сіль. Подрібнюємо занурювальним блендером до однорідної гладкої консистенції. Викладаємо у лоток і відправляємо в холодильник.