Виростити огірки в парнику, чи на городі, легше, ніж для прикладу, виростити помідори. Вони менш примхливі та менше хворіють. Однак і ці рослини потребують певного догляду та й періодичного підживлення.

У своєму новому навчальному ролику про садові та городні роботи, авторка YouTube-блогу Simple & Easy поділилася цікавим рецептом підживлення для огірків, використовуючи куркуму. За її словами, цей метод допомагає отримати багатий врожай огірків і забезпечити їх здоров’я.

Авторка відео наголосила: “Навіть мертві огірки будуть рости і не хворітимуть. Це підживлення дуже корисне й просте у приготуванні”. І ось які складники необхідні для приготування цього підживлення: 1 столова ложка куркуми, 2 літри гарячої води та 5 лаврових листків.

Процес приготування підживлення такий: всі інгредієнти змішуються й залишаються настоюватися протягом п’яти годин. Потім розчин проціджується й об’єм доводиться до 3 літрів. Одну склянку такого концентрату потрібно розбавити у 10 літрах води та полити цим розчином огірки під корінь.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

В контексті цієї теми, експерти також рекомендують використовувати молоко для приготування підживлення для огірків. Для цього у 10 літрах теплої води розчиняють літр звичайного коров’ячого молока. Вони пояснюють, що молоко містить комплекс поживних речовин, які є корисними як для рослин, так і для людей. Зокрема, молоко зробить ґрунт більш родючим, а молочні бактерії, які в ньому присутні, запобігають появі грибків, особливо шкідливих для огірків.

Такі прості й доступні засоби підживлення можуть допомогти садівникам досягти щедрого врожаю огірків і зберегти їх здоров’я протягом сезону.