Російські війська можуть бути виведені з окупованих територій України, включаючи Крим, тільки за однієї умови – при зміні політичного керівництва Росії. Так вважає політичний експерт Олег Жданов.

За його словами, такий сценарій можливий лише в тому випадку, якщо Путіна замінять більш демократичні лідери.

Жданов каже, що якщо Путін і його оточення будуть відсторонені від влади будь-яким шляхом, тоді нове керівництво Росії може погодитися на закінчення війни й звільнення українських територій.

“Ймовірніше за все, вони зроблять це, щоб врятувати життя своїх військовослужбовців та заявити, що повернули їх живими та здоровими для внутрішньої аудиторії. З іншого боку, це буде обміном на повне виведення російських військ з України з отриманням скасування санкцій з боку Заходу”, – вважає експерт.

Він додав, що такий крок буде навіть підкріплений договірними зобов’язаннями, пише УНІАН.

Експерт визнав, що ймовірність такого розвитку подій досить низька, але “повністю виключати цей варіант не варто”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Жданов каже, що невдоволення серед еліт, навіть серед оточення Путіна, зростає, і процес змін уже розпочато. Проте проблемою є не тільки відсторонення Путіна від влади, але і недостатня готовність керівництва взяти на себе відповідальність.

Як пояснив експерт, хоча цей сценарій може бути малоймовірним, він все ж вказує на складність ситуації та можливість змін в майбутньому.