Вибрати смачний, соковитий та стиглий кавун не так просто. На щастя, є ознаки, які допоможуть придбати справді якісний товар.

Звук. Найбільш перевірений спосіб – постукайте по кавуну. Якщо буде глухий звук, схожий до звуку барабана, то це свідчить про зрілість. Якщо звук дзвінкий або приглушений, то кавун може виявитися незрілим або перезрілим.

Вага. Хороший кавун не може бути легким, в залежності від розміру він має бути важкуватим. Це вказує на соковитість.

Плями. Якщо на кавуні є жовті плями, то він лежав на землі та дозрівав під сонцем.

Форма. Хороший кавун буде рівної форми, не матиме деформацій та опуклостей.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Плодоніжка. Зрілий кавун має суху плодоніжку. Проте і це не є гарантією, що ягода стигла та солодка.

Свіжий та хороший кавун повинен мати яскраве забарвлення та здоровий вигляд. Покладайтеся на власні відчуття.