Аби котлети були соковитими та ніжними деякі кухарі додають до фаршу секретний інгредієнт. Він робить страву пікантною та м’якою. Такі котлети не будуть сухими й гарно просмажуватимуться.

Весь секрет у яблуках. Для додавання у фарш варто використовувати яблука з кислинкою. Оскільки солодкі сорти можуть зіпсувати смак страви.

Рецепт ідеального фаршу для котлет:

  • 500 грамів м’яса (можна використовувати свинину, яловичину, курку або їх комбінацію)
  • 1 цибуля середнього розміру (подрібнена блендером, або мілко покришена)
  • 1-2 зубчики часнику (розчавити)
  • 1 яйце
  • 1 яблуко середнього розміру
  • 2-3 столові ложки панірувальних сухарів або борошно
  • 1 столова ложка нарізаної свіжої зелені (петрушки, кропу, базиліку – до вашого смаку)
  • Сіль і перець – за бажанням

Важливо: яблуко треба очистити від шкірки та втерти у фарш, коли ви змішаєте всі інші інгредієнти.

Як замісити фарш для котлет:

Наріжте м’ясо та пропустіть через м’ясорубку, чи використовуйте готовий м’ясний фарш.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Додайте нарізану цибулю, часник, яйце, панірувальні сухарі або борошно, свіжу зелень, сіль і перець та гарно вимісіть. Потім втріть яблуко у фарш та знову розмішайте.

Потім формуйте невеликі котлети. Розігрійте сковороду та влийте 2 ст. л олії. Покладіть котлети на розігріту сковороду та смажте з обох боків до золотисто-коричневого кольору.