Фотограф Данило Павлов зробив історичне фото з Херсона після того, як місто затопило, коли російські терористи підірвали Каховську ГЕС.

Документаліст у коментарі ТСН.ua розповів, як йому вдалося зробити такий зворушливий кадр з собакою, яка міцно тримається за ногу рятувальника. Ця світлина облетіла світові ЗМІ та соцмережі.

За його словами, масштаби затоплення на Херсонщині дійсно вражають. Коли відходить вода, з’являється сморід, видно померлих тварин і птахів. Дуже важко було під час евакуації постраждалих спостерігати за людським горем.

Кадр з собакою вийшов випадково, коли чергова група поліціянтів, волонтерів та рятувальників повернулися з евакуації. Тоді фотограф і побачив, як у тварини було ніби щось людське. Пес довгий час провів у холодній воді, у нього виникли проблеми із задніми лапами і він вхопився за штани свого рятівника – члена волонтерської організації з Харкова Руслана. Чоловік допомагав тваринам після підриву дамби гідроелектростанції.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Це фото опублікували не тільки світомі медіаресурси, але й відома американська актриса Шеннен Догерті, яка грала у серіалі “Всі жінки – відьми” поділилась світлиною у своєму Instagram.