Черешня по праву вважається однією з найсмачніших ягід, але має вона й один мінус. Нерідко в цих ласощах трапляються черв’яки.

Частина людей, у зв’язку з цим, перевіряють перед вживанням кожну ягоду, інші вважають за краще поїдати черешню, не замислюючись про те, чи є там щось усередині, а треті просто відправляють пошкоджені шкідниками плоди прямо у відро для сміття.

Насправді частково правильно роблять і ті, й інші.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Якщо черв’як перебуває у черешні давно, ягода може почати гнити, тому існує шанс отруєння. При цьому сам факт наявності хробака в ягоді не робить її непридатною для вживання.

Таку черешню часто відправляють на варення або ж варять з неї компот.