Науковці нарешті з’ясували ще один факт про цікаву поведінку домашніх котів. Вони дали відповідь на питання, яке турбує багатьох власників чотирилапих.

Коти часто переминають лапами, але цьому є цілком логічне пояснення. Така розминка є свідченням того, що кіт почуває себе комфортно, у безпеці та розслабленим. Результати дослідження опубліковано у журналі Science Focus.

На думку експертів з поведінки домашніх тварин, такі рухи лапами – дуже цікава поведінка котів, яку раніше не дуже глибоко досліджували науковці.

Побутує думка, що завдяки розминанням коти хочуть залишити свій запах на людині чи речах, адже в подушечка тварин розміщено багато пахучих залоз.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, переминання лапами – відображення руху, який коти використовують для стимуляції припливу молока з молочних залоз матері. Тому відтворюють цю звичку у більш пізньому віку, тобто, коли дорослі.

Цікаво, що в дикій природі у кішок не помічали такої поведінки. Тому для них це є неприроднім.