Вже незабаром курс американської валюти в Україні може зрівнятися з офіційним курсом, який встановив Національний банк, це 36,57 грн.

Фінансові експерти прогнозують, що долар США у червні 2023 року знизитися. Однак це лише прогнози, на які можуть вплинути багато різних факторів, зокрема, й ситуація на фронті.

У коментарі 24 каналу інвестиційний банкір Сергій Фурса спрогнозував, що першого місяця літа валютний ринок має бути стабільним, оскільки відсутні потенційні фактори для різкої зміни курсу валют.

З його думкою погодився й фінансист Олександр Паращій. Він прогнозує низький попит на американську валюту через її “сталий приплив” від міжнародних партнерів, які підтримують Україну під час війни.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У червні, прогнозує він, вартість американської валюти складе 37 грн/дол.

Паращій також додав, що існує ймовірність, що курс долара зрівняє позиції з тим курсом, який встановив НБУ, а можливо й впаде ще більше. “Якщо так і станеться, то не надовго”, – сказав експерт.