Російський диктатор Володимир Путін відреагував на прорив кордону у Бєлгородській області сил російських добровольців з легіону “Свобода Росії” та Російський добровольчий корпус.

Він заявив, що ситуація “характеризується наростанням нестабільності та появою нових вогнищ напруженості”.

Російські ЗМІ повідомляють, що про це він заявив під час виступу перед учасниками зустрічі “високих представників, які займаються питаннями безпеки”.

“У різних регіонах розширюються колишні та з’являються нові осередки напруженості, накопичується негативний тягар конфліктів, народи багатьох країн переживають драматичні наслідки організованих ззовні переворотів”, – заявив Путін.

Він звинуватив “низку країн”, заявивши, що вони хочуть нав’язати “своє домінування та свої правила”, ігноруючи суверенітет та традиції інших держав. А ще, що вони постійно нарощують військовий потенціал та “втручаються у внутрішні справи інших країн”.

Нагадаємо, 22 травня бійці з легіону “Свобода Росії” та Російського добровольчого корпусу на військовій техніці з території України увірвалися на території Бєлгородської області РФ, заявивши, що створюють демілітаризовану зону.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Російська влада вводила режим КТО та заявляла, що відтіснила “диверсантів” з території. Також було заявлено про ліквідацію “понад 70 диверсантів”. Хоча у РДК та в легіоні оприлюднили відео, на якому можна побачити, що їхні бійці живі, так само вони спростували заяви російських силовиків про свою знищену техніку.

“Загальні втрати за операцію склали 2 особи загиблими та 10 пораненими. На противагу лицемірним заявам пропагандистів, які не можуть перемогти й тому малюють нам величезні втрати”, – заявили в РДК.

Вони пообіцяли схожі “акції” у Бєлгороді, Брянську, Курську, Воронєжі, Ростові та у Москві.