Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що має проєкт мирного договору щодо завершення війни в Україні.

Про це сказав сам Лукашенко під час засідання Ради Парламентської асамблеї ОДКБ. Він висунув звинувачення українській стороні, яка не підписала мирний договір та не пішла на умови РФ, коли росія була до цього готова.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Лукашенка, після трьох раундів перемовин українському лідеру Володимиру Зеленському “тісно стало” або ж інші причини (серед них поїздка до Туреччини), тому договір не було підписано. При цьому країна-окупантка нібито збожеволіла б, який прочитала б нині цей “абсолютно невигідний росії” проєкт.

Диктатор вирішив вигородити росію, яка начебто була готова до мирних ініціатив, але ж Україна виступила проти. Цей документ лежить на столі Лукашенка.