Бойові дії в Україні ще не закінчилися, але влада деяких європейських держав уже працює над тим, які кроки зробити щодо наших співвітчизників, змушених переїхати до ЄС через війну.

З початку повномасштабного вторгнення Євросоюз прийняв мільйони українських переселенців, і далеко не всі з них висловлюють намір повертатися додому після закінчення терміну дії своїх віз.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Це загрожує обернутися для національних урядів великою проблемою, тому ведуться розробки різних заходів для стимулювання від’їзду громадян України до себе додому, коли ситуація з безпекою на батьківщині стабілізується.

В Ірландії, наприклад, не виключають такого сценарію, за якого нашим біженцям за добровільне повернення додому платитимуть гроші. Один із варіантів Дубліна передбачає «стимулювання добровільного повернення через продовження підтримки на певний період».