Часник є одним із найпопулярніших рослин на городах у нашій країні. Цю зелень вирощують практично всі, але далеко не кожен знає, як боротися з чи не найчастішою проблемою цієї культури.

Йдеться про пожовтіння кінчиків, яке не тільки псує естетичний вигляд часнику, а й впливає на його смак.

Як зазначають експерти, причин такого явища може бути безліч, але найчастіше зустрічаються 3 з них:

1) Неправильна вологість ґрунту

Варто землі перезволожитись або, навпаки, пересушитися, і часник на це реагує миттєво.

2) Хвороби

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Викликати пожовтіння кінчиків може біла гнилизна, фузаріоз, іржа та інші популярні «болячки» рослин

3) Комахи

Обов’язково перевірте часник на наявність шкідників і позбавтеся їх за наявності.