Часник є одним із найпопулярніших рослин на городах у нашій країні. Цю зелень вирощують практично всі, але далеко не кожен знає, як боротися з чи не найчастішою проблемою цієї культури.
Йдеться про пожовтіння кінчиків, яке не тільки псує естетичний вигляд часнику, а й впливає на його смак.
Як зазначають експерти, причин такого явища може бути безліч, але найчастіше зустрічаються 3 з них:
1) Неправильна вологість ґрунту
Варто землі перезволожитись або, навпаки, пересушитися, і часник на це реагує миттєво.
2) Хвороби
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Викликати пожовтіння кінчиків може біла гнилизна, фузаріоз, іржа та інші популярні «болячки» рослин
3) Комахи
Обов’язково перевірте часник на наявність шкідників і позбавтеся їх за наявності.