У небі над Києвом 4 травня протиповітряним силам довелося ліквідувати БПЛА турецького виробництва Bayraktar. Безпілотник поплатився за те, що став некерованим та міг влучити у соціальні об’єкти, або у місця скупчення людей.

Тим часом речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат вважає, що трагедії з цього випадку, що стався у небі над столицею, робити не варто.

Під час включення на телеканалі «Київ» Юрій Ігнат пояснив, що, наприклад, у Туреччині Байрактари залучені серед правоохоронців, на митниці, їх залучають також військові. “Вони цілодобово стежать за ситуацією в країні”, – додав він.

А що стосується випадку, що стався у Києві, коли Bayraktar став безладною та некерованою, то буває, що й техніка виходить з ладу, навіть якщо вона здається технологічно бездоганною.

Речник командування Повітряних сил зауважив, що турецькі безпілотники незамінні при стеженні за ситуацією на фронті у мирних містах, тож їх і надалі будуть використовувати попри нештатну ситуацію.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ігнат підкреслив, що ніякої трагедії з цього приводу не буде. ” Те, що безпілотники будуть літати в майбутньому, сумнівів немає. Те, що може статися якась технічна проблема, з чим вона пов’язана – зараз розбираються фахівці, очевидно, що може статися”, – додав він.

Нагадаємо, у небі над Києвом 4 травня Повітряним силам довелося збити великий безпілотний літальний апарат (БПЛА) Bayraktar виробництва Туреччини. Через технічну проблему Байрактар став некерованим, тож його ліквідували. Його уламки впали у Печерському районі Києва, внаслідок чого було зафіксовано пожежу. Представники ДСНС, які працювали на місці події, заявили, що внаслідок інциденту жодна людина, на щастя, не постраждала.