Днями в США відбулася надзвичайно важлива для України подія, яка для багатьох залишилася непоміченою. На це вказав відомий аналітик Андрій Піонтковський.

В інтерв’ю Наталі Влащенко політолог розповів, що йдеться про зміну публічної позиції у питаннях допомоги ЗСУ спікера Палати представників США Кевіна Маккарті.

Політик, який раніше виражав скепсис із приводу необмежених поставок озброєння Україні, нещодавно виступив у ролі «яструбу», заявивши, що повністю підтримує політику Вашингтона щодо підтримки української армії та бажає повного виведення окупаційних військ з нашої країни.

Більше того, Маккарті, як республіканець і, за фактом, третя особа в США, тепер закликає відправити українцям ще більше зброї, тим самим виставляючи Байдена, який досі зволікає з наданням Києву далекобійних ракет та винищувачів у невигідному світлі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами фахівця, це може змусити президента США змінити свою позицію щодо цих кейсів.

“Республіканці з’їдять Байдена за недостатню допомогу, тому це питання особистого виживання Байдена”, – пояснив Піонтковський.