Зі шкільного курсу біології багато хто пам’ятає, що в людському тілі знаходиться 78 органів. У кожного з них свої завдання і вони на своїх місцях не просто так.

Але давно відомо, що життєво важливими є не всі органи. Наприклад, багато хто на власному досвіді переконався, що спокійно жити можна, наприклад, без апендикса чи аденоїдів, але, насправді, обійтися наше тіло може і без кількох органів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Так, видалити без ризиків для організму можна жовчний міхур. Цей орган виконує функцію зберігання жовчі, необхідної для роботи печінки, але система травлення цілком може обійтися і без нього.

Крім того, нормально функціонувати наше тіло може без статевих органів. У жінок, наприклад, видалення одного з яєчників навіть не порушить природний гормональний цикл, а чоловік із однією тестикулою може стати батьком.