Британка Дороті Вільямс хворіє на множинну мієлому, коли плазматичні клітини кісткового мозку розростаються, а пухлина вкриває кістки.

Хворі з таким діагнозом не живуть довше 10 років, але Дороті вже двічі мала рецидив. Проте жінка сподівається на повне одужання, розповіли в mirror.

Утім, рак пошкодив кістку черепа та роз’їв 70% двох шийних кісток. Внаслідок цього її спинний мозок може бути пошкоджений, а це веде до паралічу.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також пацієнтка хвилюється, що через сильне пошкодження кістки її мозок може “вискочити крізь дірки”. Вона користується шийним бандажем, аби голова могла перебувати в правильному положенні. Дороті боїться робити звичні справи – чхати, зав’язувати шнурки, приймати душ.

Лікарі провели їй складну операцію, але рак британки знову повернувся через сім років. Вона щиро вірить, що ліки все ж знайдуть в найближчому майбутньому.